مراحل سوار شدن به هواپیما

راهنمای شروع یک سفر هوایی راحت

بدون شک یکی از بهترین وسایل نقلیه برای سفر هواپیماست. این روزها می توانیم مسافت های طولانی را تنها در عرض چند ساعت به وسیله هواپیما به راحتی پشت سر بگذاریم. همه ما با خوبی های این وسیله نقلیه آشنا هستیم؛ سرعت بالا، آسایش مسافران، امکانات خوب و... اما با همه این تفاصیل نمی توان بدی های هواپیما را هم در نظر نگرفت. افراد بسیاری از مسافرت با هواپیما می ترسند و آن را وسیله ای هولناک می پندارند؛ برای این افراد ترس از سقوط و ارتفاع باعث می شود که قید مسافرت هوایی را بزنند و از دیگر وسایل نقلیه استفاده کنند.

از دیگر بدی های هواپیما می توان به مراحل پیچیده و زیاد سوار شدن به آن اشاره کرد. همیشه می گویند که یک یا دو ساعت پیش از زمان پروازتان به فرودگاه بروید تا قدم به قدم همه مراحل را پشت سر بگذارید، اما چه مراحلی؟ چرا نیاز است که زمان زیادی را برای سوار شدن به هواپیما اختصاص دهیم؟ اصلا باید چه کارهایی در فرودگاه انجام دهیم؟ همین مراجعه کردن به قسمت های مختلف فرودگاه برای برخی افراد کابوس است و موجب ایجاد استرس در آن ها می شود.

در این مطلب به بررسی همه مراحلی خواهیم پرداخت که پیش از سوار شدن به هواپیما باید پشت سر بگذارید. شاید اگر شما هم گام به گام با مراحل پیش روی تان آشنا باشید، کمتر دچار نگرانی شوید.

پیش از حضور در فرودگاه

بی تردید برای سوار شدن به هواپیما به بلیت نیاز دارید. بلیت ها را باید از آژانس های هواپیمایی خریداری کنید یا به صورت آنلاین مراجعه از وبسایت های فروشنده بخرید. پیش از فرار سیدن روز سفر باید مطمئن شوید که بلیت، شناسنامه و پاسپورت (برای سفرهای خارجی) خود را فراموش نمی کنید. حتا اگر بلیت تان را به صورت آنلاین خریداری کرده اید باید آن را پرینت کرده و همراه داشته باشید. همراه داشتن همه مدارک بسیار حایز اهمیت است زیرا نبود هر یک از آن ها بسیار دردسر ساز خواهد بود. پیشنهاد می کنیم که یک کیف کوچک را به مدارک خود اختصاص دهید که دسترسی آسانی به آن ها داشته باشید و با یک نگاه از وجودشان اطمینان پیدا کنید.

اگر پروازتان داخلی است باید حدود یک ساعت پیش از زمان مندرج روی بلیت به فرودگاه بروید و اگر قصد خارج شدن از کشور را دارید باید دو تا سه ساعت قبل از ساعت پرواز، به فرودگاه مراجعه کنید. روی بلیت شما نوشته شده که باید به چه فرودگاه و چه گیتی (دروازه) بروید. پس بدون استرس و در کمال آرامش گیت مورد نظر را به خاطر بسپارید و در زمان مناسب به فرودگاه بروید.

چک این و بازرسی چمدان

یکی از مهم ترین نکته ها در سفرهای هوایی حفظ امنیت جانی و مالی مسافران است، به همین دلیل همه چمدان ها باید بازرسی شوند تا وسایل ممنوعه و خطرناکی وارد هواپیما نشود. 

وقتی گیت یا باجه مورد نظر خود را پیدا کردید باید بازرسی شوید. اغلب اوقات صفی تشکیل می شود که چند دقیقه ای زمان تان را می گیرد. در انتهای صف هویت شما با پاسپورت و شناسنامه تان چک می شود؛ در همین حین باید چمدان ها و ساک دستی های تان را داخل دستگاهی قرار دهید تا محتویات آن بررسی شود و همچنین در برخی از فرودگاه ها لازم است که اشیای فلزی تان را از خود جدا کرده و به ماموران تحویل بدهید. چمدان ها پس از اتمام بررسی هویت، به شما بازگردانده می شوند و باید در مرحله بعد نیز چمدان ها و وسایل تان را همراه ببرید. اگر در این مرحله با هیچ مشکلی رو به رو نشوید و همه وسایل شما قانونی باشد برای تان کارت پرواز صادر می شود، این کارت، مجوزی برای ورود شما به هواپیماست.

توجه داشته باشید که برخی از خطوط هواپیمایی به مسافران این اجازه را می دهند که مرحله چک این را به صورت اینترنتی انجام بدهند. اگر علاقه مند هستید که این مرحله را آنلاین پشت سر بگذارید، باید به وبسایت فرودگاه و یا ایرلاین خود بروید. فراموش نکنید که باید در آخر از تاییدیه خود پرینت بگیرید.

توصیه های مفید:

  • مدارک خود را دَمِ دست بگذارید و از قرار دادن آن ها در چمدان خودداری کنید.
  • اگر مایعات یا لپ تاپ همراه دارید این موضوع را با ماموران در میان بگذارید.
  • اگر لوازم نوک تیز مانند قیچی، چاقو و... دارید به ماموران تحویل دهید.
  • از همراه بردن مواد مح

ترقه و سلاح های گرم و سرد و مواد مخدر خودداری کنید.داروهای تان را با جعبه همراه ببرید و اگر داروی خاص و مهمی مصرف می کنید نسخه پزشک داشته باشید.

تحویل بار

این مرحله مربوط به افرادی است که چمدان همراه دارند و چمدان شان به قدری بزرگ است که نمی توانند آن را با خود داخل کابین هواپیما ببرند. بنابراین اگر شما فقط یک کیف دستی یا کوله پشتی دارید نیازی به طی کردن این مرحله ندارید. اما در این مرحله چه می کنند؟

در اینجا همه چمدان های شما را می گیرند تا به قسمت حمل بار تحویل داده شوند. از این به بعد می توانید راحت تر مراحل بعدی را طی کنید زیرا چمدان های سنگین مزاحم تان نمی شوند. نگران نباشید چمدان های شما گم نمی شوند زیرا در اینجا یک برچسب به بارهای تان زده می شود که در آن ویژگی های شما و پروازتان درج شده است. این برچسب امنیت چمدان تان را بالا می برد و اگر کسی به غیر از شما قصد برداشتن چمدان تان را داشته باشد، ماموران متوجه شده و از خروجش جلوگیری می کنند.

لازم است ذکر کنیم که هر مسافر می تواند میزان محدودی بار حمل کند. در حال حاضر هر مسافر در سفرهای داخلی می تواند 7 کیلوگرم بار همراه داشته باشد و در سفرهای خارجی 30 کیلوگرم. به ازای هر کیلو بار اضافه باید هزینه اضافی پرداخت کنید. اگر وزن بارتان بیشتر از اندازه مجاز است، می توانید در هنگام خرید بلیت این موضوع را با آژانس هواپیمایی یا مسوولان ایرلاین در میان گذارید تا در فرودگاه کمتر معطل شوید.

در نظر داشته باشید که نهایت ابعاد کوله یا کیف شما می تواند 115 سانتی متر و وزنش 5 کیلوگرم باشد تا بتوانید آن را به همراه خود داخل کابین ببرید. پس از تحویل بار باید به مرحله بعدی بروید.

توصیه های مفید:

  • اگر از وزن کیف دستی خود مطمئن نیستید از ماموران بخواهید کیف شما را بررسی کنند، اغلب آن ها با یک نگاه متوجه می شوند که می توانید آن کیف را با خود به داخل کابین ببرید یا خیر.
  • برچسب چمدان تان را تا پایان پرواز و خروج از فرودگاه مقصد جدا نکنید.
  • برخی از ایرلاین ها به مسافران فرست کلس یا بیزینس کلس اجازه می دهند تا میزان بیشتری بار با خود همراه ببرند، اگر این نوع بلیت ها را تهیه کرده اید بهتر است درباره میزان بار از مسولان ایرلاین سوال کنید.

گیت پرواز

پس از این که تکلیف بارهای شما مشخص شد باید به دنبال گیت پرواز بگردید. برای یافتن گیت پرواز تابلوهای راهنمای متعددی در فرودگاه ها وجود دارند؛ اما اگر باز هم موفق به یافتن باجه مورد نظر نشدید، جای هیچ گونه نگرانی نیست، نزد یکی از ماموران فرودگاه بروید و از او سوال کنید. پیشنهاد می کنیم که به مانیتورهای موجود در فرودگاه ها توجه کنید و اطلاعات مندرج در آن ها را بخوانید. اگر زودتر به فرودگاه رفته باشید مشکلی از نظر زمانی برای تان رخ نمی دهد پس استرس نداشته باشید و با خیالی آسوده گیت را پیدا کنید.

گیت پرواز همان جایی است که هواپیما رو به روی آن توقف کرده و مسافران را سوار می کند.

 توصیه های مفید:

  • حتا اگر زمان زیادی به پرواز شما باقی مانده است، از گیت دور نشوید و موقعیت آن را به خوبی به یاد داشته باشید.
  • اگر از شماره صندلی خود راضی نیستید در این مرحله می توانید با ماموران صحبت کنید تا اگر امکانش وجود داشت جا به جا شوید.
  • شاید در این مرحله مجبور شوید مدتی منتظر بمانید پیشنهاد می کنیم که با خود کمی خوراکی همراه داشته باشید تا گرسنه نمانید، همچنین بد نیست که یک سرگرمی همراه داشته باشید سرگرمی هایی مثل کتاب، موبایل یا...
  • در این مرحله تنها نخواهید بود؛ همه مسافرانی که با هواپیمای شما پرواز می کنند همراه تان هستند. بهتر است برای رفاه حال دیگران از قبل حمام رفته باشید.

سالن انتظار فرودگاه

گاهی برخی از پروازها تاخیر دارند و همین دلیلی می شود تا مسافران کمی معطل بمانند یا این که مسافر خیلی زودتر از زمان پروازش به فرودگاه رفته و مراحل را زود به اتمام رسانده است؛ در چنین مواقعی مسافرها باید مدتی منتظر بمانند تا نوبت به پرواز آن ها برسد، این مدت گاهی به چند ساعت نیز می رسد. برای رفاه حال بیشتر مسافران برای آن ها سالنی با عنوان سالن انتظار فراهم کرده اند که می توانند آنجا استراحت کنند. همه گیت های پرواز به سالن انتظار راه دارند و شما می توانید به راحتی از این سالن به گیت مورد نظرتان برسید.

همچنین باید بدانید که در سالن های انتظار سرویس بهداشتی نیز وجود دارد که مسافران اذیت نشوند. وقتی نوبت به سوار شدن مسافران یک پرواز می شود، بلندگوها شماره پرواز و مقصد را اعلام می کنند. با شنیدن شماره پرواز خود باید به سرعت خود را به گیت پرواز برسانید پس پیشنهاد می کنیم که حواس تان به صدای بلندگوها و مانیتورهای موجود در سال انتظار باشد.

متاسفانه اگر در این مرحله به گیت پروازتان مراجعه نکنید پروازتان را از دست خواهید داد.

توصیه های مفید:

  • اگر قصد دارید در سالن انتظار بخوابید حتما از ساعت زنگ دار یا گوشی موبایل تان استفاده کنید تا در زمان مشخص بیدار شوید. اگر امکان این کار را ندارید از یکی از اطرافیان تان بخواهید شما را بیدار کند.
  • اگر کودکی همراه دارید مراقب شیطنت هایش باشید تا مسافران را آزار ندهد یا گم نشود.
  • اگر کودک خردسال دارید کمی خوراکی همراه داشته باشید، در غیر این صورت مجبورید برای تهیه خوراکی از سالن انتظار خارج شوید و در این صورت امکان از دست رفتن پروازتان وجود دارد.

رسیدن به هواپیما

وقتی شماره پرواز یا نام مقصدتان را شنیدید باید به گیت مورد نظر مراجعه کنید. نگران نباشید با بلندگو اعلام می کنند که مسافران باید به باجه شماره چند مراجعه کنند.

در این مرحله توجه داشته باشید که افرادی که بلیت فِرست کِلَس دارند دارای ارجحیت هستند و لازم نیست صف بایستند. همچنین بهتر است اجازه دهید که مسافران کهنسال، معلولان یا افرادی که کودک همراه دارند زودتر عبور کنند.

پس از عبور از صف گیت پرواز، برای آخرین بار مدارک شما کنترل می شود در برخی از فرودگاه ها فقط بلیت را می بینند و در برخی دیگر پاسپورت و شناسنامه را نیز چک می کنند. ماموران مدارک مسافران را می بینند و در صورت تطابق اجازه می دهند که سوار هواپیما شوند. وقتی از این باجه عبور کردید دیگر می توانید هواپیمای تان را ببینید، تنها کافیست مسیر مشخص شده ای را طی کنید تا به آن برسید، این مسیر شبیه به یک راهرو است که گاهی پیچ و خم هایی هم دارد. در نظر داشته باشید که اگر هواپیما با گیت فاصله زیادی داشته باشد، در انتهای راهرو، مجبور خواهید بود که سوار اتوبوس شوید. این اتوبوس ها رایگان هستند و رانندگان شان می دانند باید شما را به سوی کدام هواپیمایی برند.

*توجه داشته باشید که در برخی از فرودگاه ها در این مرحله نیز مسافران بازرسی می شوند. این کار برای امنیت بیشتر شماست پس صبور باشید.

توصیه:

  • نوبت را رعایت کنید و اجازه دهید همه با نظم از گیت عبور کنند.
  • کمی صبور باشید و اگر کار یکی از مسافران طول کشید، عصبانی نشوید.
  • نگران نباشید با رسیدن به این مرحله امکان ندارد که از پرواز جا بمانید.
  • اغلب مسافران خسته هستند، با دیگران مدارا کنید.

پرواز هواپیما | سفر به سلامت

ماموران در گیت پرواز قسمتی از بلیت شما را نزد خود نگه می دارند و قسمتی از آن را به شما می دهند. بهتر است آن قسمتی که نزد شماست را تا رسیدن به مقصد نزد خود نگه دارید. در برخی از فرودگاه ها حین ورود به هواپیما نیمه بلیت شما را می بینند و حتا ممکن است پس از استقرار در صندلی از شما این بلیت را بخواهند.

اغلب در کنار در ورودی هواپیماها چند مهماندار و خلبان می ایستند تا به مسافران شان خوش آمد بگویند. آن ها حضور دارند تا به مشکلات شما رسیدگی کنند پس دیگر لازم نیست که نگران هیچ چیزی باشید. 

آخرین مرحله یافتن شماره صندلی است، مهمانداران شما را راهنمایی می کنند؛ اما خودتان نیز می توانید با توجه به شماره هایی که بالای هر صندلی درج شده، شماره مد نظر خود را پیدا کنید. در این جا می توانید کیف یا ساک خود را زیر صندلی یا بالای صندلی قرار دهید و منتظر بمانید تا هواپیما شروع به حرکت کند.

توصیه های مفید:

  • به شماره صندلی خود دقت کنید تا جای مسافر دیگری را نگرفته باشید.
  • اگر مهمانداری را نیافتید که شما را یاری کند، می توانید از دیگر مسافران برای یافتن صندلی کمک بگیرید.
  • سعی کنید که در هواپیما سر و صدا ایجاد نکنید تا مزاحم دیگران نباشید.
  • ممکن است مهمانداران مشغول به کارهای دیگری باشند، این موضوع را به فال بد نگیرید زیرا آن ها در زمان پرواز باید به امور متعددی رسیدگی کنند.

دانستنی هایی درباره سفر با هواپیما

در این مطلب گام به گام مراحل سوار شدن به هواپیما را گذراندیم؛ اما در این بخش می خواهیم به شرح نکته ها و بعضی از عبارت ها بپردازیم که شاید موجب گمراهی شما شوند.

کارت پرواز | Boarding Card

بُردینگ کارت یا کارت پرواز مجوز سوار شدن مسافران به هواپیماست. کارت پرواز را شرکت های هواپیمایی صادر می کنند. هر فردی که این کارت را داشته باشید اجازه سوار شدن به هواپیما را دارد. شما می توانید هم در فرودگاه و هم به صورت آنلاین کارت پروازتان را دریافت کنید؛ اما به یاد داشته باشید که اگر کارت تان را آنلاین گرفتید باید پرینت آن را همراه داشته باشید. برخی از ایرلاین ها با دیدن ایمیل حاوی کارت پرواز و کارت ملی مسافر نیز اجازه ورود آن ها را به هواپیما می دهند اما بهتر است همیشه پرینت کارت را داشته باشید.

بر روی کارت پرواز اطلاعات مسافر و پروازش نوشته شده است، مواردی چون مشخصات مسافر، شماره، تاریخ و زمان پرواز.

تکس فری چیست؟

در سفرهای خارجی ممکن است اصطلاح تکس فری (tax free) به گوش تان بخورد. اما تکس فری چیست و مربوط به چه افرادی می شود؟

همان طور که می دانید در حین خرید هر کالایی، خریدار مقداری بابت مالیات پرداخت می کند؛ اما مالیات مربوط به افرادی است که در حال زندگی در آن شهر یا کشور هستند و نباید از مسافران و گردشگران گرفته شود. بسیاری از توریست ها در حین سفرهای خارجی خود کالاهایی را می خرند تا به عنوان سوغات یا برای مصرف شخصی همراه ببرند، آن ها در زمان خرید مالیات را پرداخت می کنند. حالا سوال پیش می آید که این مالیات اضافی کجا می رود؟

حقیقت این است که مسافران می توانند در فرودگاه و در زمان برگشت از کشور مقصد مالیات شان را پس بگیرند. در فرودگاه ها باجه ای به نام تکس فری وجود دارد که مربوط به همین موضوع است. اگر شما هم در سفرهای خارجی خود خرید کرده اید، می توانید با در دست داشتن فاکتور خرید و خریدهای تان به باجه تکس فری بروید و مالیات اضافی که پرداخت کرده اید را پس بگیرید.

لازم است ذکر کنیم که افراد زیادی برای پس گرفتن مالیات خود اقدام نمی کنند و عقیده دارند که مقدار کمی مالیات ارزش ایستادن در صف را ندارد، دیگر انتخاب با شماست؛ اگر بخواهید می توانید به این باجه بروید و اگر نخواهید به تکس فری مراجعه نکنید.

توصیه های مفید:

  • برای تکس فری فاکتورها و خریدهای تان چک می شوند بنابراین باید خریدهای خود را در کیفی جداگانه حمل کنید تا لازم نباشد همه وسایل را به هم بزنید.
  • باجه تکس فری فقط مخصوص افرادی است که از پروازهای خارجی در حال برگشت هستند و باید از فرودگاه همان کشور خارجی برای دریافت مالیات شان اقدام کنند.
  • شاید صف این باجه طولانی شود پس اگر عجله ندارید و زمان زیادی با پروازتان باقی مانده به دنبال تکس فری بروید.

واچر چیست؟

یکی دیگر از اصطلاح هایی که حین سفر شاید با آن برخورد کنید واچر یا وچر (Voucher) است. واچر به زبان ساده به معنای قبض رزرو هتل است. روی واچر، مشخصات مسافر، مدت اقامتش در آن هتل و تاریخ ورود و خروج او نوشته شده است.

واچر اغلب به وسیله ایمیل به دست مسافر می رسد و لازم است که آن را پرینت کنید. با وجود واچر ماموران فرودگاه مطمئن می شوند که مسافر چقدر قصد اقامت در مقصد را دارد. گاهی در زمان خرید بلیت، واچر را از مسافر می خواهند؛ اما این موضوع همیشه صادق نیست. اما بد نیست بدانید که اگر ماموران فرودگاه به مسافری شک کنند و اعتقاد داشته باشند که گفته های او با واقعیت جور در نمی آید، درخواست واچر می کنند. پس بهتر است اگر قصد اقامت در هتل را دارید واچرتان را نیز همراه داشته باشید. 

واچر هتل | Photo by : Unknown

اصطلاحات کاربردی در فرودگاه

در فرودگاه و مراحل سوار شدن به هواپیما ممکن است با اصطلاحاتی رو به رو شوید که معنای آن ها را ندانید. در این قسمت برخی از این اصطلاح ها را توضیح می دهیم:

Arrival: اَرایوال سالنی است که مسافرانی که از سفر بازگشته اند به آن قسمت می روند.

Departure: دپارچر سالنی است که مسافران از آن خارج شده و به سمت هواپیمای شان هدایت می شوند.

Timetable: تایم تیبل یا تابلوی اعلانات، تابلوهایی هستند که در قسمت های مختلف فرودگاه نصب شده و مشخصات پروازها را نشان می دهند.

x-Ray: ایکس ری دستگاهی است که مسافران را با اشعه ایکس بازرسی می کند.

Tag: تگ، به برجسبی گفته می شود که روی چمدان های بازرسی شده می زنند.

توصیه های اجتماعی پرواز با هواپیما

پیش از سفر با هواپیا یک فهرست از کارهایی که باید انجام دهید و وسایلی که باید همراه داشته باشید، تهیه کنید تا استرس فراموش کردن وسیله ای را نداشته باشید. اگر یکی از کالاها یا مدارک مهم تان را فراموش کنید، علاوه بر این که به خود فشار روانی وارد می کنید موجب ناراحتی و تلف شدن وقت دیگر مسافران نیز می شوید.

  • بهتر است در حین خرید بلیت درباره قوانین فرودگاه نیز سوال کنید تا کالایی غیر مجاز همراه نداشته باشید. اگر چیزی همراه تان باشد که حملش غیر قانونی به شمار برود، موجب معطلی شما و دیگر مسافران خواهد شد و در نهایت نیز آن کالا را از شما می گیرند یا مجبور می شوید که جریمه پرداخت کنید.
  • کیف پول یا اجناس گران بهای خود را در کیف دستی تان حمل کنید تا نگران گم شدن آن ها نباشید. اگر شیئی مانند طلا یا ... را گم کنید، موجب سوظن به دیگران می شود. 
  • از استفاده بیش از اندازه از عطر و اسپری خودداری کنید، شاید عطر شما موجب آزار همسفران تان شود.
  • اگر از پرواز می ترسید پیش از سفر با هواپیما به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز داروهای موجود بتوانید سفر آرام تری داشته باشید. داد زدن و ایجاد ترس در دیگر مسافران کار پسندیده ای نیست.
  • لازم نیست در پرواز بابت نوشیدنی و غذاها پولی پرداخت کنید. در واقع شما حین خرید بلیت هزینه خوراکی ها را داده اید. لطفا از غذاها شکایت نکنید و نظم هواپیما را بر هم نزنید و اگر غذایی را نمی پسندید این موضوع را به آرامی و با روی خوش با مهماندار در میان گذارید.

خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.