جاهای دیدنی ارومیه؛ شهر آب را بیشتر بشناسید

گاهی بعد از هفته‌ها کار کردن یا درس خواندن، لازم است چند روزی از خانه‌مان دور شویم و سفر کنیم. بعضی از شهرها هم طبیعت قشنگ و آسمان آبی دارند، هم دیدنی‌های تاریخی معروف، درست مثل ارومیه. در این مطلب از مجله آوا بلیط قرار است جاهای دیدنی ارومیه را همراه عکس به شما نشان دهیم.

 

ارومیه به شهر آب و پاریس ایران معروف است. مرکز آذربایجان شرقی است و خیلی‌ها دوست دارند به این شهر سفر کنند و مناطق دیدنی ارومیه را از نزدیک ببینند. از تهران تا ارومیه حدود 760 کیلومتر راه است و در سفر زمینی باید هشت ساعت و نیم رانندگی کنید. اگر رانندگی یا سفر زمینی برایتان گزینه مناسبی نیست، می‌توانید به صورت هوایی هم به ارومیه سفر کنید. ببینیم در سفر به ارومیه از چه جاهایی می‌شود دیدن کرد.

 

دریاچه ارومیه

بگذارید با معروف‌ترین جای دیدنی ارومیه شروع کنیم، یعنی دریاچه ارومیه. این‌جا از بزرگ‌ترین دریاچه‌های آب شور دنیاست که البته این‌ روزها خیلی حال ‌و روز خوشی ندارد و چند سالی‌ست با خشکی دست‌ به‌گریبان شده است.

با وجود خشکی بیشتر قسمت‌های دریاچه ارومیه، کمتر گردشگری تا آذربایجان می‌رود و بدون دیدن دریاچه ارومیه برمی‌گردد. این دریاچه که چی‌چست و کبودا هم به آن می‌گفتند، همچنان زیبا و تماشایی‌ست.

قبلا گونه‌های مختلفی از پرندگان مهاجر به این دریاچه می‌آمدند، اما الان تعداد آنها خیلی کم شده است. با این‌همه اگر فصل مهاجرت پرندگان به ارومیه بیایید، شانس پرنده‌نگری را دارید. بازار عکاسی و قایق‌سواری هم این‌جا داغ است.

کلیسای ننه مریم

درمورد قدمت و تاریخچه بعضی از بناهای تاریخی بین کارشناسان توافق وجود ندارد؛ کلیسای ننه مریم در همین دسته قرار می‌گیرد. بعضی از محققان باور دارند این‌جا دومین کلیسای قدیمی دنیاست و از دوره آشوریان به‌جا مانده است.

گروه دیگری به این نتیجه رسیده‌اند که کلیسای ننه مریم ارومیه در دوره ساسانی ساخته شده است. این احتمال وجود دارد که این‌جا ابتدا معبد زرتشتیان بوده و بعد آن‌را به کلیسا تبدیل کرده‌اند.

داستان جالبی هم درمورد کلیسای ننه مریم می‌گویند. ماجرا از این قرار است؛ سه موبد زرتشتی در لحظه تولد مسیح ستاره‌ای‌ نورانی را می‌بینند که به‌سمت اورشلیم حرکت می‌کرده. آنها دیدن ستاره را تولد نوزادی تلقی می‌کنند که قرار است نجات‌دهنده باشد. به اورشلیم سفر می‌کنند و مسیحی می‌شوند. در بازگشت از سفر، این معبد به کلیسایی تبدیل می‌شود که اکنون می‌توانیم آن‌ را در ارومیه ببینیم.

آرامگاه این موبدان در کلیسای ننه مریم قرار دارد. این بنا معماری ساده و به‌دور از تزیینی دارد و شبیه به سبک معماری دوره ساسانی به‌نظر می‌رسد. از صندلی هم در آن خبری نیست و پر شده از فرش‌های دست‌بافت. به ارومیه که سفر کنید، باید به خیابان امام خمینی بروید که هم از خیابان دانش به کلیسا دسترسی داشته باشید و هم از خیابان خیام جنوبی.

نشانی کلیسای ننه مریم: خیابان خیام جنوبی، بین خیابان امام خمینی و خیابان دانش

ساختمان شهرداری ارومیه

یکی مکان های دیدنی ارومیه میدان انقلاب است که ساختمان شهربانی، ستاد لشکر و ساختمان شهرداری ارومیه در آن قرار گرفته‌اند. عمارت شهرداری ارومیه در دوره پهلوی اول ساخته شده و آلمانی‌ها به‌سبک معماری خودشان آن‌ را طراحی کرده‌اند.

مشهدی محمد حسین معروف به ملا اوستا، معمار معروف ارومیه در آن زمان بود که کار ساختن این عمارت را به‌عهده داشت. پلان اصلی ساختمان شهرداری شبیه عقابی با بال‌های باز است. چهار ستون کنار ورودی و بالکن طبقه اول شکوه بیشتری به آن داده‌اند. ما که می‌گوییم تماشای این عمارت باشکوه را از دست ندهید.

نشانی: ارومیه، میدان انقلاب

بازار تاریخی ارومیه

بیشتر شهرها بازار قدیمی دارند که در آن کمی از حال‌وهوای مرکزخریدهای مدرن جدا می‌شوید، به زمان گذشته می‌روید و البته خرید هم می‌کنید؛ جایی درست مثل بازار تاریخی ارومیه. این بازار در دوره صفوی ساخته شده، اما بعدها به‌ویژه در دوره قاجار بخش‌هایی به آن اضافه کرده‌‌اند.

بازار قدیم ارومیه گچ‌بری یا کاشی‌کاری خاصی ندارد، اما آجرکاری آن به‌ویژه در گنبدها، چشم‌نواز و زیباست. پلان آن به‌شکل مستطیل است و پنج حمام، هفت تیمچه، مسجد جامع و حدود 1000 مغازه در آن خواهید دید.

بازار قدیم چند راسته دارد و در مغازه‌های آن کالاهای متنوعی می‌فروشند، مثل لبنیات، میوه و سبزی، ادویه، ظرف مسی،‌ طلا و فرش. گیاهان دارویی خیلی متنوعی در بازار ارومیه پیدا می‌کنید که باوجود طبیعت سبز اطراف شهر، تعجبی هم ندارد.

نشانی: خیابان امام خمینی بعد از خیابان سرداران

مسجد جامع ارومیه

حالا که تا بازار ارومیه آمده‌اید، خوب است به مسجد جامع سر بزنید. مسجد در بازار قرار گرفته و این‌طور که کارشناسان می‌گویند سبک معماری آن مطابق با معماری دوره سلجوقی‌ست. در این محل در دوره انوشیروان آتشکده‌ای ساخته بودند که بعدها مسلمانان آ‌ن‌را ویران کردند و به‌جایش مسجد ساختند.

مسجد جامع ارومیه که به مسجد رضاییه هم معروف است،‌ سه ورودی دارد. صحن آن به‌شکل مستطیل است و با خشت ساخته شده است. محرابی که در شبستان قرار دارد، یکی از جاذبه‌های این مسجد به‌حساب می‌آید. گچ‌بری‌ چشمگیر محراب در دوره ایلخانی انجام شده که خیلی دیدنی‌ست.

نشانی: خیابان امام خمینی، خیابان اقبال، بازار قدیم ارومیه

سه گنبد

اگر بناهای تاریخی برای‌تان جذاب باشند، حتما دوست دارید سه گنبد را از نزدیک ببینید. درون یکی از میدان‌های شهر، بنای آجری قشنگی قرار گرفته که تنش آجرپوش است و کتیبه‌هایی روی آن دیده می‌شود.

سه گنبد ارومیه درواقع مقبره‌ای استوانه‌ای شکل است که از دوره سلجوقی برای ما به‌جا مانده است. قدمت آن ‌را از کتیبه‌های سر در ورودی می‌شود فهمید که تاریخ 580 هجری قمری روی آنها ثبت شده است.

بنایی که شما می‌بینید، برجی استوانه‌ای‌ست که پایین آن سنگ‌پوش و بقیه‌ بنا آجری‌ست. بلندی سه گنبد حدود 13 متر و قطر آن 5 متر است. داخل سه گنبد دو طبقه است. طبقه اول در کوچکی دارد. طبقه دوم همان اتاق مقبره است که سردر آن آجرکاری شده و دیدنی‌ست. سه گنبد قبلا بیرون شهر قرار داشت، اما با توسعه ارومیه، حالا دیگر داخل شهر پیدایش می‌کنید.

نشانی: بین خیابان راهنمایی و خیابان جانبازان

مسجد سردار

مسجد جامع تنها مسجد تاریخی ارومیه نیست. در خیابان امام خمینی و محله قدیمی راسته غلام‌خان، مسجد سردار را پیدا می‌کنید که عمرش به دوره قاجار می‌رسد.

نام سردار از فامیلی سازنده این مسجد برگرفته شده، اما بیشتر به مسجد ساعت یا ساعتلو معروف است، چراکه ساعت بزرگی بالای سردر آن‌ را تزیین می‌کند. مسجد سردار یک شبستان بزرگ و یک شبستان کوچک دارد و  با کاشی‌های هفت‌رنگ و نقاشی تزیین شده است.

نشانی: خیابان امام خمینی

کلیسای مار سرگیز

حالا دیگر وقتش رسیده از شهر بیرون بزنید و از دیدنی‌های بیرون شهر بازدید کنید. پیشنهاد می‌کنیم کلیسای مار سرگیز را اولین گزینه قرار بدهید. احتمالا عکس‌های یادگاری دیگران را دیده‌اید که کنار بنای سنگی و باشکوه کلیسای مار سرگیز گرفته‌اند. حالا وقتش رسیده خودتان در کنار این عمارت سلفی بگیرید.

این کلیسا در دامنه کوه سیر داغی ارومیه قرار گرفته که خودش یکی از تفرجگاه‌های ارومیه به‌حساب می‌آید و روزهای تعطیل خیلی‌ها را به بیرون شهر می‌کشاند. آن‌گونه که کارشناسان می‌گویند، کلیسای مار سرگیز در دوره ساسانی ساخته شده است و نه تنها میان مسیحیان ایران ارزش و احترام زیادی دارد، بلکه از کشورهای دیگر هم مسیحیان به این کلیسا می‌آیند.

دو قدیسی که در این کلیسا آرمیده‌اند، به‌خاطر ایمان آوردن به مسیحیت و به‌وسیله‌ حکومت روم کشته شدند. سال‌ها بعد در محل کشته شدن آنها این کلیسا برپا شد. بعضی از محققان می‌گویند بعد از این‌که خسروپرویز رومیان را شکست داد، به خواست همسر مسیحی‌اش، شیرین، این کلیسا را ساخت.

نشانی: 12 کیلومتری ارومیه، انتهای روستای بند، دامنه‌ کوه سیر داغی

سد شهر چای

اگر تا کلیسای مار سرگیز بیایید، نزدیک تفرجگاه بند، به سد شهر چای و دریاچه قشنگش می‌رسید. فاصله سد شهر چای تا ارومیه حدود 12 کیلومتر است. این‌جا از مناطق دیدنی ارومیه و بسیار موردعلاقه‌ طبیعت‌گردهاست، به‌ویژه در فصل بهار که حسابی همه جا سبز و تماشایی می‌شود. کافی‌ست از بلوار جام جم وارد جاده بند شوید و تابلوی سد شهر چای را دنبال کنید.

نشانی: 12 کیلومتری جنوب غربی ارومیه

پیست اسکی خوشاکو

در 45 کیلومتری ارومیه و در بخش سیلوانه، بساط تفریح زمستانی در پیست اسکی خوشاکو برپاست. زمستان‌ها که برف می‌بارد، خیلی‌ها آخر هفته به خوشاکو می‌روند. اگرچه امکانات این پیست خیلی مدرن و کامل نیست، ولی برای داشتن یک روز تعطیل هیجان‌انگیز کفایت می‌کند. نزدیک پیست اسکی خوشاکو، دشت ترگور را پیدا می‌کنید که در فصل گرما خیلی سرسبز و باصفاست.

نشانی: منطقه راژان، روستای خوشاکو، پیست اسکی خوشاکو

 

 

7 روز هفته 24 ساعته آسوده خاطر گردش کنید 

آوا بلیط  پشتیبان پروازهای شماست


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.